Holungsøy Camping i Vågå i Innlandet (Oppland)-regionen

Holungsøy Camping er en liten camping som ligger flott til mellom riksvei 15 (som går fra Otta til Lom) og Ottaelva. Campingen ligger omtrent 23 km fra Otta (krysset ved E6) og 7 km fra Vågå, der du finner 2 bensinstasjoner, flere butikker og serveringssted, og en vakker trekirke og museum i Ullinsvin. I tillegg til campingplassene til leie har Holungsøy Camping også forskjellige typer hytter. Området er veldig populært blant turgåere og naturelskere. Ikke overraskende, selvfølgelig, med nasjonalparkene Dovrefjell, Rondane og Jotunheimen som naboer.

Betaling

Bank Axept/Mastercard/Vipps/Visa

Rekreasjon

Fisking
Lekeplassutstyr
Muligheter for gåturer
Muligheter for sykkelturer
Naturlig badevann

Vintersport

Innenfor en avstand på 0-25 km
Muligheter for langrenn
Skibakke

Generell informasjon

Avstand by eller tettsted: 7 km
Avstand buss: 0.1 km
Antall plasser (totalt): 50
Antall plasser (turister); 50
Høydeplassering: 350 m
Tettsted eller by innenfor: 5 km Nei

sanitærforhold

Mulighet for å lage mat
Oppvaskmaskin/tekstilkummer med varmt vann
Rengjøring av kjemisk toalett
Sanitærfasiliteter for rullestolbrukere
Servanter med varmt vann
Tøm kjemiske toaletter
Varme dusjer
Vaskemaskin og tørketrommel

Spørsmål Hva er Holungsøy Camping?
Svar

Holungsøy Camping er en liten, velholdt campingplass langs elven Otta. Du kan sette opp bobil, campingvogn eller telt rett ved elven, prøve fiskestanga, eller bare nyte den fantastiske utsikten. Holungsøy Camping har enkle, men godt vedlikeholdte sanitæranlegg, en lekeplass med trampoline og gratis WIFI.

Spørsmål Hvor ligger Holungsøy Camping?
Svar

Hvis du er på vei fra Oslo mot for eksempel: Sognefjorden eller Geirangerfjorden, er Holungsøy Camping i Vågå det ideelle stedet å overnatte. Campingen ligger omtrent en 4-timers kjøretur fra Oslo mellom Otta og Lom. I Lom kan du ta den vakre vei "55" over Sognefjellet mot Sognefjorden eller følge vei "15" mot Stryn og Geiranger.

Spørsmål Hva ligger i området rundt Holungsøy Camping?
Svar

Nær campingen (2km. avstand) finner du Vågås luftsportssenter (med blant annet paragliding). Foretrekker du å gå ut om vinteren: Bare 24km. fra campingen finner du forskjellige muligheter for ski og langrenn. Og så er Holungsøy Camping også et flott sted å overnatte hvis du vil utøve vintersport, siden campingen er åpen hele året.

Spørsmål Finnes det nasjonalparker ved Holungsøy Camping?
Svar

I umiddelbar nærhet fra Holungsøy Camping finner du ikke mindre enn 3 nasjonalparker: Jotunheimen, Rondane og Dovrefjell Nasjonalpark. I Jotunheimen Nasjonalpark finner du de høyeste fjellene i Norge, og parken er enorm med et samlet areal på 3.500km2. Galdhøpiggen er Norges høyeste fjell og veldig populær blant turgåere. Med så mange nasjonalparker i umiddelbar nærhet er det nesten vanskelig for en naturelsker å ta et valg.